Vanaf schooljaar 2023-2024 krijgen we een nieuwe huisstijl en vernieuwde namen!

Vanaf schooljaar 2023-2024 krijgen we een nieuwe huisstijl en vernieuwde namen!

Het Da Vinci College, de Norbertus Gertrudis Mavo en het Norbertus Gertrudis Lyceum vallen als scholen onder Scholengemeenschap Tongerlo. We gaan vanaf schooljaar 2023-2024 nog meer met elkaar samenwerken. Daar leest u in dit bericht meer over.

Vernieuwde namen

Een belangrijke keuze in ons verhaal zijn de namen. We heten vanaf aankomend schooljaar Norbertus, Gertrudis en DaVinci.  De (oude) dubbele namen waren onduidelijk. Ook passen ze niet goed bij onze nieuwe plannen.

Onderwijs

We hebben voor iedere leerling een plek binnen onze scholengemeenschap. Van praktijkonderwijs tot en met gymnasium.

Leerlingen krijgen les op hun eigen school. Daarnaast kunnen ze in de toekomst extra vakken en projecten volgen die ze leuk vinden. Soms is dat op een andere school van Scholengemeenschap Tongerlo. Op deze manier kunnen de leerlingen hun talenten nog meer gaan ontdekken.

Huisstijl

Er komt vanaf schooljaar 2023-2024 ook een nieuwe huisstijl. We hebben gekozen voor een nieuwe huisstijl waarmee we de samenhang benadrukken. We maken het logisch. Voor onszelf, maar vooral voor onze leerlingen, ouders/verzorgers, toekomstige leerlingen en andere belanghebbenden. Op elke locatie hebben groepen brugklasleerlingen kunnen stemmen op de logo’s. Ook de medewerkers hebben hun stem kunnen geven. Met trots delen we deze nu met u!

Uitleg logo

Het logo bestaat uit een ‘hexagon’. Hexagon betekent verbindende kracht. Alle zijden en hoeken zijn gelijk en het is de meest stabiele bouwsteen. De kleuren zijn van de drie onderwijslocaties. Dit laat de samenwerking zien. Iedere school heeft zijn eigen kleur. Want elke school heeft een eigen verhaal. De vele kleuren staan ook voor de vele talenten van onze leerlingen.